28 Mayıs 2008 Çarşamba

VEE 5 AYLIK KOCA Bİ BEBEK OLDUN..

TAM 5 AYLIK KOCA Bİ BEBEK OLDUN KUZUM, ZAMAN ÇOK ÇABUK GEÇİYOR MELEĞİM..
CİCİLERİNİ 5. AYHEDİYESİ JUMBO DAN ALDIK, ÇOK SEVDİN..
GÜLE GÜLE GİY BEBEĞİM..
6. AY NELER YAPABİLİR: * Her yöne dönebilir, başını bağımsız istediği gibi çevirebilir. * Karnı yerden tam kalkmadan emekler, dönmekten keyif alır. * Oturabilir, ancak henüz kendi oturma pozisyonuna gelemez. * Objeyi bir elinden diğerine çok rahatlıkla geçirir, ancak elinden nasıl bırakacağını bilemez. * Ses çıkarabildiği objeleri sallamaktan hoşlanır. Çıkarabildiği sesleri başkalarıyla paylaşmak ister. * Düşürdüğü oyuncağın kendine geri gelmesini ister. * Yüzünüzle oynamaktan, saç çekmekten hoşlanır.

DEĞİŞİKLİKLER: *Elleriyle kendini beslemeye çalışır, yemekle karın doyurmaktan çok oynamak için ilgilenir. * Bebeğinizin zekası hızla artar. İstediğine ulaşmak için plan yapmaya başlar. * Henüz konuşamasa bile, anne, biberon, araba gibi önemli sözcükleri tanır. * Duygulanımı artar, bunları mimiklerle, farklı sesler çıkararak, vücut diliyle belirtir. *Mutluluğu, sevgisini, korkusunu, sabırsızlığını, heyecanını ve pek çok duyguyu ifade edebilir.

OYUNLAR: * Bebeğinizle şarkılar söyleyin, birlikte el çırparak tempo tutun, sözcükleri yumuşak bir ses tonuyla açıkça vurgulayarak söyleyin. * Bebeğinizi kucağınıza alın ve onun çıkardığı sesleri ve yüz ifadelerini onunla birlikte tekrarlayın. * Bebeğinizin çevresine yumuşak yastıklar koyarak desteksiz oturmaya teşvik edin. * Bebeğinizi karın üzeri yer yatırın ve kollarıile üst vücut bölümünü kaldırmaya teşvik edin. * Bebeğinizin sizi görebileceği bir yere geçip kollarınızı açın ve onu kucaklayacağınızısöyleyin, bebeğiniz gülümser, cilve yapar size ulaşmaya çalışırken onu kucaklayın.

7 yorum:

SSE dedi ki...

Oyyy çok yakışmış paşaya cicileri..Ay bu çok tombik çok tatlı Güldennn, ısırması ne güzel olur butlarından :))

Gülden ve Kasım Doruk dedi ki...

Isır İnci Teyzesi ben zaten sürekli ısırıyorum.. ama İncicim göründüğü gibi tombul diil malesef kuzum..

CANAN UNUT dedi ki...

dünürüm maşallahhh çok tombik olmasın böle daha çok severiz gelininde çıtır çerezzzz:)

Adsız dedi ki...

Güldencim.paşanın cicieri çok yakışmış.güle güle giyinsin.kocaman olmuş maşallah.

Gülden ve Kasım Doruk dedi ki...

sağol Dilekcim canım, hoşgeldiniz sayfamıza..
Büyüo artık sıpalar :))

çilek kizim Meldam dedi ki...

ay ilk foto da ayaktaymis gibi duruyor koca adam
Masallahhh Doruk a

Gülden ve Kasım Doruk dedi ki...

İsmoşum zatttennn ayakta, zor çektim sürekli devrilip devrilip duruyodu :))))